Om vikten av att röra på sig

Vi har haft  en halv fortbildningsdag på jobbet som handlade om vikten av att röra sig. Elin Ekblom Bak föreläste, hon är doktorand på GIH och det var mycket matnyttigt info och lätt att ta till sig. För att summera det hon pratade om som kan man säga att man behöver inte röra så hemskt mycket på sig för att få hälsovinster och hellre lite rund om magen med några kilo för mycket om man rör på sig regelundet än att vara trådsmal och stilla sittande utan att motionera alls. Glöm inte att ta små micro pauser och rör på er om ni som jag har ett jobb som är stilla sittande. Ett par minuter varje timme, själv så ska jag gå runt huset på jobbet en gång i timmen varje dag från och ned idag. Då rör jag mig några minuter och samtidigt får jag lite ny syre till hjärnan. Blir bra tror jag :) 
 
 
Tränar du med på minst medelnivå 75 min i vecka = 2 pass på typ Friskis och sedan går eller cyklar övriga dagar minst 30 min och då ser till att du får upp pulsen lite gör du riktigt stora hälsovinster svårare än så är det inte. Har du dessutom sedan en god kostållning, ja då mår du nog ganska bra. Här kan du ta del av en föreläsning med som i stort sätt den vi fick ta del av idag.
Farligt att sitta stilla?
 
Även dagens mathållning har varit ok och nu har jag inget sötsug längre och så hoppas jag det ska förbli framöver också. 
 
 
"Förstör inte en bra dag genom att tänka på en dålig gårdag"
Okänd
 
Nya tankar i morgon!
 

En vecka med mycket innehåll

Ja mina kära vänner inte hade jag tänkt ni skulle får vänta en vecka på att få höra ifrån mig igen men så blev det. 2,5 dags arbete och sedan helgfirande, en 24 timmars resa till Tyskland och en seg lördag och en härlig fobollssöndag fyllde min förra vecka. Något bloggande hanns liksom inte med.
 
Valborg, tysklandsresan och en lite halvdålig lördag satte sina spår på vågen som gav +1 kilo men eftersom det var förväntat tar jag det med ro och är åter tillbaks i rätt hjulspår igen, söndagen och måndagen har fungerat bra så jag tror det kommer att hända gjejer snart igen. Funderar lite kring det här med det som händer i min kropp just nu och har kollat runt och letat lite på olika LCHF sidor och att det finns en koppling mellan LCHF-kost och klimakteriet är jag nog ganska säker på. Ska dock läsa på lite mer innan jag kan analysera det hela och hur det ev spelar roll för just mig. 
 
Har tränat bra, 4 pass på 7 dagar är jag verkligen nöjd med och inbokat är nu ett pass på torsdag och ett på lördag. Har fått tillbaka min träningskompis Elin och det gör det lite extra kul att sticka iväg på ett pass. 
Bild lånad från sannamarie.bloggspace.se
 
Vi hade en riktigt rolig resa, bästa vännen Catrin och jag. Många skratt och skön stämning på bussen, inte direkt någon fylla som det annars lätt bli på den här typen av resor. Ett högjutt par från bleking höll låda men jag tror att de alltid var typen som syns och hörs. Många trevliga flaskor fick följa med hem som ska förgylla sommaren på kollan. Blir säkert fler resor tillsammans för vi fick nog lite mersmak man man nog säga. '
 
Nu väntar en ganska tuff period på jobbet fram till midsommar och jag hoppas därför att vi snart kan börja bo ute på kollan för där blir vilan och återhämtningen optimal. Kanske till kommande helg eller i alla fall senast om två veckor. 
Bild från förra våren
 
 
"Förlora aldrig hoppet, hjärtat, mirakel vistas i det osynliga"
Jalal al-din Rumi
 
Önskar er alla en bra vecka!
 
Nya tankar kanske redan i morgon, vem vet?