En härlig dag i Astrid Lindgrens värld

Tillbringade gårdagen med Agnes, Ester, Lina och lilla Ella i Vimmerby på Astrid Lindgrens värld och frågan är om detta inte är den bästa nöjespark jag besökt med barn och barnbarn. Allt väldigt fräscht och fint, mycket att se, göra och uppleva. Härliga skådespelare som spelade upp olika scener ur Astrids stora berättarskatt och som hela tiden cirkulerade runt i anläggningen och på det mycket trevligt sätt pratade och skoljade med alla besökare. Just denna vecka är det ju höstmarknad och mycket att handla men allt var hantverk av hög kvalitet så skräp släpps inte igenom grindarna vilket jag personligen uppskattar mycket. Har ni inte besökt den park och har barn i rätt ålder och sinne så är det väl värt en resa dit. 

Klocka 10,00 möte Lina och lilla Ella oss och som alltid är hon bara ett stort solsken.

 
Här väntar Ester på Pippi 
 
En härlig lunch på Majkens mat, mycket gott och allt som serveras är närodlat. Jag åt raggmunk som då tyvärr inte alla kunde äta då de inte var glutenfria men de serverades hemgjorda köttbullar som lätt och snabbt slank ner i hungriga magar. 
 
Värsta nostalgitrippen fick jag när vi kom till Sagabiografen. Vi var och såg världspremiären på Emil i Lönneberga 1971 just på denna biografen i Vimmerby. 
 
Träffade en mycket rar dam som lätt flickorna prova på att väva. 
 
Favoriten Pippi gör isskulpturer
 
I ett skärskilt hus fanns allt för en amande mamma, väldigt uppskattat av många misstänker jag.
 
 
Med risk för att bli lite tjatigt och partisk som jag är så måste jag åter igen beröma Agnes och Ester som är helt fantastiska att ha med sig. Inget tjat inget gnat, snälla och goa hela dagen, en underbart nöje att få tid tillsammans med dessa tjejer. All herder åt mamma Elin och pappa Fege som format dessa fina tjejer, älskar er. 
 
Bjuder till slut på ett mysfoto på en nyvaken Ella och en moromor som tyvärr var tvungen att jobba idag. 
 
Man hör ofta att barnbarn är livets efterrätt, hos mig är de just nu huvudrätten. 
 
Dagens tankekorn;:
 
Ta vara på ditt liv för nu är det din stund på jorden.
 
Nya tankar i morgon!

Höstväder

Vi hade ju önskat oss bättre väder men vi får göra det bästa av dagen i Vimmerby trots lite rusk och regn. Ser verkligen fram emot denna dag då det var 22 år sedan jag besökte Astrild Lindgrens Värld. Nu ska jag pack klart och 08.00 rullar bilen norr ut och 10.00 räknar vi med att möta Lina  och Ella får några härliga timmar tillsammans. 
 
 
Det finns egentligen inte något dåligt väder, bara olika former av bra väder.
John Ruskin (1819-1900)
  
'
 
Hoppas in får en bra dag, nya tankar i morgon. 

Höstlov

Vecka 44 och det betyder höstlov för alla skolungdomar och lärare. Jag passar på att ta lite ledigt tisdag och fredag. Övriga dagar hoppas jag få undan oprioriterade högar på mitt skrivbord och om inget oförutsett händer ska det nog gå bra.

I morgon åket jag, Agnes och Ester till Vimmerby för att gå på höstmarknad på Astrid Lindgrens värld. Där möter Lina och Ella upp oss och det ska verkligen roligt och mysigt.

http://www.alv.se/hostlovsoppetKan inte skryta med att kost och motion går bra vet inte varför det är så svårt att hitta tillbaka igen.
Tränade dock igår och ikväll finns också ett pass inplanterat.November är ganska så upplandrad med mycket aktiviteter så jag hoppas vi håller oss friska och krya.

 

Kom ihåg:

Man får starkare ben i uppförsbacke.

 

Nya tankar i morgon!