Söndag och matchdag

Då är vi framme vid sista söndgen i september och nu går vi in i den första riktiga höstmånaden. Kära maken och jag förlänger ju sensommaren med en vecka i Spanien och om man ska tro väderprognosen på nätet så ser det ut att bli ok väder. 
 
Har packat klart väskan och jag måste säga att jag blir bättre och bättre på att inte ta med för mycket packning, åker med den minsta väskan ever på en solsemester. 
 
Om några timmar blir det till att cykla ut till GFA och titta på när Kalmar möter Blåvitt, en seger idag skulle smaka fågel :)
 
På tal om fågel så blev det idag en kycklingrätt typ allt i ett i ugnen till middag på det som fanns att tillgå i ett tämligen tomt kylskåp, ni vet Kajsa Wargs devis "Man tager vad man haver"
 
2 kycklingfiler delas i 3 delar läggs i en ugnsfastform.
Bryn 1 finhackad lök, 1 pkt finskuren bacon, 2 ½ finskuren vitkål, 1 finskuren gul paprika till görsakerna är mjuka. 
Tillsätt 3 dl grädde 100 g philadelphiaost, 2 rivan vitklöksklyftor och lite finklippt kryddgrönt, jag hade basilika och timjan. 
 
Lägg små tomater runt kycklingen och häll över  gräddfräset. Kycklingen kryddade jag med salt och Chicken and Steak krydda. 
Toppa med riven parmesan. 
 
In i ungen 25-30 min på 200 grader. 
 
Riktigt gott blev det och värt att testa. 
 
Det första steget mot att få det du vill ha är att våga släppa taget om det du inte vill ha. ~ Joshua Becker
 
Ha en fortsatt trevlig söndag!
 
 

Om långa tuttar och förkylning

Har åkt på en förkylning och den skiten kunde ju inte ha kommit olägligare inför vår vecka i Spanien, vi åker måndag kväll. Känner mig dock lite piggare idag och det är ju 60 timmar tills vi lyfter från Kalmar Airport så jag hinner helt klart bli bättre. Dett gäller bara att har rätt inställning och att vilja bli frisk det är jag helt säker på. 

Idag blir det lite fixa inför resan, några inköp till packningen och lite pappersarbete. På tal om inköp så hade vi ett ärende in till staden härom kvällen och då passade jag på att göra en sista koll efter en ny bikini. Byxor är inga problem det finns och tack o lov kan man ju köpa delarna separat, för överdelen är inte kul.

Vartefter kilon lämnar min kropp så har brösten blivit lite slokande och ledsna typ. De har som vår lilla filosof Ester uttrycket när vi duschade ihop, blivit långa. I en schyst BH från Change ser de väldigt bra ut och faktiskt bra i storlek om man får säga så själv.

Nu hade ju just Change inte mina storlekar i det lite urplockade urvalet så jag har gått på jakt i övriga affärer utan att hitta något. Bikiniöverdelar på typ HM, Lindex, Kapp Ahl osv har inte tyg nog eller stadga att hålla de tomma tuttarna på plats, de rinner liksom ut över tygkanten på lite trist sätt. När t o m mitt största fan och påhejar, kära maken, inte kunde dölja att alla provade bikiniöverdelar satt illa, ja då fick det bli några bra byxor och så får mina gamla överdelar hänga med till Spanien nästa vecka. Med dem på håller sig i alla fall de tomma tuttarna på plats hjälpigt liksom

Jag passar på att sända en tanke till alla kvinnor som varje år drabbas av bröstcancer och hoppas att ingen tar illa vid sig av mitt raljerande över ämnet.

För egentligen är detta verkligen inget problem alls, jag mår bra och min familj har det gott, alla är friska och krya och vi väntar spänt på de nya små liven som är i antågande i vår underbara familj.  Mitt välbefinnande betyder så mycket mer än att gråta över långa tuttar. Och när jag ska på mammografi om två veckor då är de mycket mer samarbetsvilliga än små fasta saker, tror alla systrar där ute vet vad jag menar. Det gäller att hitta det positiva i tillvaron vad än det handlar om. 

bloggar.aftonbladet.se 

 

Bakade några goda nya muffins och bjöd mina jobbarkompisar på i fredags. Här kommer receptet på dessa.

 

250 g mandelmjöl

1 msk fiberhusk

0,5 dl stevia

150 gr smält smör

2 tsk bakpulver

4 ägg

½ tsk vaniljpulver

 

Vispa ägg och socker tillsätt övriga ingredienser och fördela smeten i tolv formar, grädde 15 min i 200 grader. Vill du lyxa till dem lite sticker du ner ½ bit mörk choklad i smeten.

Servera dem som de är eller med bär och grädde.

Oro ser sig omkring, rädsla ser bakåt, tro ser uppåt, skuld ser ner, jag ser framåt. ~ Okänd

Nu väntar duschen och en tur in till staden, har en fin helg!

 

Om rättvisa

Gårdagen blev lång och intensiv. Till jobbet som alltid 06.10 och där full rulle som vanligt. Hemresa 15.00 och ett snabbt klädbyte till lite varmare kläder för att 16.00 starta resan mot Växjö och säsongens andra derbymatchen mot väderstrecket.
 
Vi fick denna kyliga höstkväll  på en mycket fin  Arena se en ganska dålig fotbollsmatch där Kalmar inledde piggt och fick 1-0 redan efter 2 minuter men som därefter inte bjöd på någon trevlig underhållning. Man kan sammanfatta det hela med att om väderstrecket utnytjat sin målchanser bättre hade de vunnit stort. Men med en storspelade målvakt i Kalmarmålet och urusla avslut blev det till slut seger för våra röda bröder.
Slutet bjöd på stor dramatik när Nori räddar på mållinjen med en solklar hands för domaren väljer att fria och snuvar Öster på en solklar straff. Orättvist absolut men sett till hela matchen skullen de avgjort långt tidigare. Så vi åkte hem med tre sköna poäng i bagaget. Tuff för Växjösonen Nori att visa sig på hemmaplan en tid framöver kan man misstänka.
 
 
 
Nu väntar Blåvit på söndag hemma, en ny tuff utmaning som vi givetvis följer på GFA. 
 
Har en bra matvecka så här långt och i måndags blev det en rejäl cykeltur som motion och ikväll blir det bas pass med puls på Friskis. Jag gnetar på med stor lust och energi och ser nu fram mot semestern då batteriet ska laddas för en härlig kämparhöst. För vissat skulle jag lura er och mig själv om jag inte erkänner att någonstans i bakhuvudet gror en tanke med ett datum där jag skulle vilja spräng mitt målsnöre. Det bor ju trotts allt en liten tävlingsdjävul i mig.
 
Det är inte lyckliga människor som är tacksamma. Det är tacksamma människor som är lyckliga. ~ Okänd
 
Ha en skön onsdag, nya tankar i morgon!