4 dagar sedan semester

Nu är semestern nära, 07,00 lyfter vi från Växjö Airport och destination Teneriffa. Ska i morgon sy ihop det sista på jobbet hoppas jag och sedan jobbar jag till 13 på måndag, då jag ska lämna över till mina kollegor de uppgifter som inte kan stå stilla under min semester. 
 
Kära maken är rejält sliten efter mycket mer jobb i januari och feruari än förväntat, angenäma problem i och för sig och i den braschen han är får man ta det. I synnerhet när det såg så dystert ut i december och ingen av våra anställda har behövt stämpla som annars är vanligt på vintern.
 
Nu väntar som sagt två veckors välförtjänst ledighet och vi ska bara ta dagen som den kommer och njuta av att inte ha några planer alls. Det enda vi bestämt är att vi ska motionera varje morgon och förhoppningsvis kunna och sola och bada en hel del och koppla av och stressa ner. 
 
 
Har lite smått plockat bland sommarkläder och det är så gott att allt sitter lite lösare än i sommras, fast vågen stått stilla ett tag. Packningen ska bli lätt för några större utsväningar som kräver finstass ska vi nog inte ut på.
 
Nya tankar till helgen!
 
 
 
 
 

Utan mjölk 4 dagar

Har ju dragit ner rejält på mejervaror och det har ju inneburit kaffe och te utan mjölk och vet ni det går väldigt bra, vilket jag nte trodde.
Ikväll har jag tll morgonens lunch gjort en tacopaj och den har ju en topp gjord av cream fresh och ost så där blir det lite mejeri men jag tror ju som ni vet inte på att vara fanatisk i mn kosthållning, det håller inte i längden. Denna paj är lite av favorit hos oss men nu var det ett tag sedan vi åt den så det blir mums på lunchen i morgon. 
 
Utöver 56kilo.se gillar jag bloggen Baka sockerfritt och här hittade jag detta recept igår på en liten gobit till kaffet:
 
Jordnötschokladbollar – 8 stycken

50 gram jordnötssmör 
2 msk havregryn
1 msk riven kokos
½ msk kakao
ca ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
ca 1 msk kaffe

Riven kokos att rulla i

Blanda alla ingredienser till en chokladbollssmet. Tillsätt mer vätska om det blir för tjockt. Rulla i extra riven kokos.
 
Här kommer en kul sida där man får tipps på vad man kan använda kokosolja till mer än matlagning. Har hör talas om detta men inte kollat mer på det: Kokosolja; Det är inte precis för matlagning. Ska testa lite av detta då jag har väldigt torr hud, får återkomma med rapport om det fungerar. 


Nu tar jag kväller, nya tankar i morgon!
 
 

Nya utmaningar på Friskis

Mycket sjukdomar denna vinter, tror aldrig vi haft så mycket sjukt på jobbet som januari och februari. Likadant är det på Friskiks, jag håller ju på att testa olika pass som är nya för mig. Igår skulle jag för andra gången på på bas Indoor Walking men när jag kom dit var ledaren sjuk så det blev ett medelpass istället snäppet tuffar än bas. Nu anpassar man ju själv hur hårt man vill köra och om kroppen är pigg försöker jag alltid ta ut det jag kan. Tror aldrig jag varit så svettig som jag var igår och jag kände mig så nöjd när jag kom hem och sjönk er i soffan med min kvällsmat. 

Testade mina nya skor igår som funkade fint till IW få se om de funkar på onsdag till baspasset. 
Foto: Mot Friskis och Indoor Walking, nya skor son ska testas.
 
Ett nytt recept testades igår som var riktigt gott och som ni ska testa om ni gillar kokosmjölk. Här kommer receptet:
 
 
 Receptet hämtat från bloggen http://www.katrinz.se

Kyckling i kokosgrädde (4 personer)
- 500 g kycklingfilé
1 burk kokosgrädde
ca 4 matskedar jordnötssmör
- 1 chilipeppar
- Limejuice från 1/2 lime
- 1 röd paprika
- 1/2 gul lök
- 5 vitlöksklyftor
- Salt och peppar
- 1 matsked sambal oelek
- Smör att steka i

Gör såhär:
Skär kycklingfién i mindre bitar. Hacka lök, chili och paprika. Stek kycklingen i en kastrull med rikligt med smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen åt sidan. Stek lök, chili och paprika tills det är glansigt. Tillsätt kycklingen och pressa i vitlöken. Tillsätt kokosgrädde, jordnötssmör, limejuice och sambal oelek. Salta och peppra. Låt koka upp och sedan sjuda i minst 10 minuter.

 

Det finns ingen passion i att nöja sig med ett liv mindre än det du är kapabel till att leva. ~ Nelson Mandela

 

Nya tankar i morgon!