Skitträning


Gårdagens träning blev inte alls vad jag tänkt mig. Jag var halvseg när jag gick iväg och sedan var det knökfullt med folk som ville träna. Uppvärmning 10 min löpandet ok, sedan blev det segt och tråkigt.  Lyckades efter massa tråcklande få till 5 av mina olika övningar sen var motivationen i botten av att inte komma fram någonstans och av att bara stå och vänta. Avslutade dock hyfsat med 20 min på löpandet där jag varvade 1 min rask gång med 1 min löpning. Sammantaget en riktig skit träning men men man kan inte alltid vara på topp eller hur tjejer :)

 

 

Föresten mina nya skor kändes bra och det är ju positivt när man köper nytt och lägger nästan 1000:- på skor eller hur.

 


 

Men så finns det personer som vet hur man ska piggas upp, älskade Claes som kom ihåg att Maria/Marie hade namnsdag och på bordet stod dessa vackra rosor när jag kom hem. Han är bäst så är det bara.

 

 


 

Frukorst: Gröt med rivet äpple, kaffe proviva

Mellanmål: Skinkmacka på GI-bröd

Lunch: Färsbiff med coleslaw

Mellanmål: Frukt

Middag: Korvlåda i ugn med zuccini paprika och tomater lök curry och grädde

 

Bakade kladdkakan igår, den blev helt ok men lite annorlunda än när mjöl är med i smeten. Tycker ni ska testa den.

 

 


 

"Låt mig berätta en hemlighet som leder mig till mina mål: min styrka ligger i min orubblighet"

Louis Pasteur
 

Nya bättre tankar i morgon hoppas jag!


 

 

Om att köpa nya träningsskor

Köpte igår nya träningsskor, vilken djungel och vilka priser allt från ca 500: - upp till 2000:- och ännu mer. Nu blev det ett par löparskor vilket fungerar bra för mig även på gruppträning, har lätt att få ont i benhinnorna. Hade kollat lite på nätet om vad man ska tänka på och kom fram till detta som bästa rådet:

 

Den subjektiva bedömningen
Den sista och förmodligen även den viktigaste biten av ett skoköp är hur du upplever skorna på. De flesta butiker som säljer löparskor har ett löpband där du kan testa skorna. Det spelar ingen roll vad skorna kostar eller vem som tillverkat dem, är de inte bekväma i affären kommer de definitivt inte vara bekväma i joggingspåret. Studier har dessutom visat att dyra skor inte alltid håller bättre kvalitet än liknande billigare alternativ. Lita på känslan, det är trots allt dina fötter som skall fylla skorna.

 

Källa: http://www.spotifight.se

 

Så det blev att par Asics Gel-Flashfire 4, en träningssko med mycket god stötdämpning, stabilitet och löpkänsla. 1200:- men just nu kampanjpris 890:- vilka kändes mycket bra direkt jag fick på mig dem i butiken. Ska testa dem på gymmet i kväll.

Ska köra mitt gymmpass och avsluta med lite intevallträning på löpbandet. Tänkte lägga till minst 2 min löpning och om jag är pigg i benen kan det bli 10 min med 30 sekunder gång mellan varje minut. Rapport om hur det gick kommer.

Matplan:
Frukost: Gröt med rivet äpple, kaffe och proviva
Mellanmål: Turkiskyoghurt men nötter
Lunch: Fläskkotlett men broccoli och blomkålsmos
Mellanmål: Skinkmacka på surdegsbröd
Kvällsmål: Räkor med lämpligt sällskap

Har inte provat några nya recept på ett tag men det kommer, köpte en ny receptbok på bokrean men har inte hunnit kolla så mycket i den ännu.
Denna kladdkakan ska dock testas till helgen:

Ingredienser

100 gram
100 gram
1 dl
2 st
1 st
1 msk

Servera med

Tillagning

1. Smält smör och choklad ihop och tillsätt sedan grädden.
2. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen.
3. Tillsätt innanmätet av vaniljstången/vaniljsockret och kakaon.
4. Häll i form. Grädda 6 minuter i ugnen på 200 grader.
5. Låt kakan svalna, bäst blir den när den stått i kylen några timmar. Servera med grädde och gärna lite hallon! I stället för florsocker kan man pudra lite kakao ovanpå.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Några reflektioner sedan starten den 2 januari är:

 

 

  • Har nästan inte haft någon huvudvärk
  • Sötsuget är om inte helt bort så näst intill obefintligt
  • Känner sällan hunger eller sug efter mat
  • Magen känns aldrig uppblåst
  • Mina kläder sitter bättre och bättre :)


Att lära känna andra är vishet. Att lära känna sig själv är den högsta vishet. Laozi kinesisk filosof

 


Nya tankar i morgon!

Viktrapport vecka 8

Då var det slut på en lite lugnar vecka som innehöll två härliga lediga dagar och en vecka med Alice och hennes föräldrar på besök, saknaden är redan stor. Fantastiskt vad det händer mycket med ett litet barn på bara 3 månader. Man slutar aldrig förundras över hur snabbt det går från att man får en rosig lite nyfödd baby till blir en lite person med en alldeles egen karaktär och personlighet.

Lite humör har hon allt den lilla solstrålen :)

 

 


 

Även om det inte alltid blir som man vill som jag bloggade om igår har jag ändå en plan för vecka 9.

Träningen är tänkt så här

Tisdag: Gymmet

Torsdag: Bas pass

Söndag Bas pass

 

Ett pass mindre än jag brukar kanske den observante noterar och det beror på att vi ska besöka goda vänner på fredag och lördag. Detta besök ser vi verkligen fram emot, dels för att det är ett tag sedan vi sågs och dels för att jag för första gången ska bada i badtunna. Mer om detta kommer och även bilder hoppas jag.

 

 


 

Hade mamma på besök en stund i går em och då pratade vi om midjemått. Vet inte om jag skrivit tidigare om mitt al time high midjemått, om inte så har jag som mest varit 130 cm runt midja och vägde då som jag tidigar berättat 108 kg.

Ta ett måttband och ta det runt midja så ser ni hur stor jag var som störst. För ni ska få en bild av detta så visar jag byxor jag köpte för precis 2 år sedan då jag vägde ca 98 kg, på detta ljusa par byxor har jag lagt mitt minsta par jeans som jag köpte för ett år sedan och som nu sitter väldigt bra över lår och rumpa. Mer om dagens vikt längre i inlägget.

 

 


Frukost: Yoghurt kaffe proviva

Mellanmål: Elins surdeg med skinka

Lunch: Ost och skinkpaj

Mellanmål: Turisk youghurt och nötter

Middag: Nötfärsbiffar och coleslaw


Idag säger vågen -0,6 kg vilket totalt ger -7,4 kg på 8 veckor. Jag har så bra flyt att man nästa vill nypa sig i armen så man vaknar för det känns som man drömmer.

Skall dock byta vägningsdag till fredagar så nästa rapport kommer alltså redan på fredag. Varför skirver jag mer om i nästa inlägg.

 


En del människor ger sina bekymmer simlektioner istället för att dränka dem.” Mark Twain
Nya tankar i morgon!