Gott slut på ett bra år, 2013

 
Det känns som en vecka passerat sedan vi firade nyår förra gången fast det är precis exakt ett år sedan. Då var vi värdar för nyårsfesten och vårt bord som dukades på morgonen så ut så här:
 
Att summera året som gått så det blir någolunda läsvänligt blir svårt för jag tror att detta är ett av mina bästa år i hela mitt snart 52-åriga liv. 
Visst har det funnits tillfällen och stunder genom åren som överträffat händelser 2013 men totalt sätt känns året som gått som ett mycket bra år för undertecknad. 
 
Familjen har haft hälsan och alla har nått uppsatta mål, en del små andra stora. Just nu i skrivande stund kan jag inte komma på något som varit av ondo eller negatitvt och det tyder väl på att det i så fall endast handlat om små saker.
 
Här kommer en händels från varje månad det gångna året: 
 
Januari
Jag köpte min absolut bästa kökspryl ever, tror jag använt den varje dag hela året.
 
Februari
14 helt underbart härliga dagar i Thailand med kära maken
 
Mars
Mitt nya liv startade, jag blev LCHF frälst
 
 
April 
Jag fick en nya fin röd cykel 
 
 
Maj
Jag kände mig vacker i min älskade prickiga klänning, en underbar känsla efter år av självförakt. 
 
 
Juni
Sommaren kom till oss och livet på kollan var underbart.
 
Juli 
Härlig resa till Dublin med Lina, Andreas och lilla Ella
 
Augusti
Mysig samvaro med alla barnbarn
 
 
September
Älskade lilla mamma fyllde 70 år

 
Oktober
Ännu en resa med kära maken, nu till Spanien 
 
November
Vi begåvas med ett älskat barnbarn till, välkommen lilla Arvid
 
December
Livet leker och jag känner stor lycka och tacksamhet över att må bra ha en kär maken och en helt fantastisk familj. Jag älskare er alla ovillkorligt och gränslöst. 
 
 
Ja så känns det och jag suger på lyckokaramellen och hoppas den kommer att smaka lika gott hela 2014 som nu strax knackar på dörren. 
 
Ju mer vi bryr oss om andras välbefinnande, desto större blir vårt eget. ~ Dalai Lama
 
Ber att få önska alla ett riktigt gott slut på 2013 och ett helt fantastiskt 2014.
 
Nya tankar och idéer för 2014 i morgon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julafton en dag av goda minnen

Tror inte det finns någon dag på året som bär på så många goda minnen som just julafton. Allt från härliga julklappsminnen, inte minst när jag var barn, till minnen av samvaro med nära och kära.

Min lilla farmor som inte kunde hålla sig utan öppnade julklapparna i förväg med motiveringen att det var onödigt att släpa med dem till det stället där julen firades just det året.

Älskade Magnus och jag som tjuvkikade på varandras julklappar i klädkammaren på Furuvägen 5 för att sedan berätta för varandra vad vi skulle få.

Pappa och morfar som alltid innan sängdags bestämde; att i morgon ska vi gå på julottan men mig veterligen kom de aldrig iväg på någon.

Året då Magnus och jag hade sparat ihop pengar till en grammofon, en Telefunken med högtalaren i locket och det årets julklapp var LP-skivor.

Julen är jag fick mina vita nya skridskor som var i lack, ingen annan hade sådan.

Första julen i eget hem 1980 på Smålandsgatan 12 där kära maken och jag flyttade in en vecka innan julafton. 1982 första julen med vår förstfödda Lina

1983 när vi köpte huset i Ljungbyholm och firade jul där första gången

1985 när Elin 4 månader fick lugninflammation och vi satt på akuten men ändå firade en fin afton med nära och kära.

2005 fick vi första barnbarnet, en speciell julafton med små barn igen.

2007, första julen utan Magnus, som blev en härlig kväll med förvisso tårar men också med många skratt kring alla roliga minnen.

Ja listan kan bli hur lång som helst som ni förstår men jag ska inte snöa mer än så här med er i nostalgi. 

 

Julafton idag blir lite speciell, då vi ska fira utan barnen som är med sina älskade mäns familjer. Det är första gång och så här kommer vi att ha det framöver men det är inget som bekymrar mig det minsta. Vi har en sådan tät och go kontakt hela året med barn, barnbarn och mågar så att i detta avseende är julen inte helig för oss.

Man mår gott av att skratt och därför kära familj och goa vänner bjuder jag på en lite nyare tappning av Julevangeliet

Jul på Facebook 

 

 

Så älskade familj, kära goa vänner, jag önskar från djupet av mitt hjärta att ni får en härlig dag som ger er händelser att plocka fram precis som jag denna tidiga julaftonsmorgon 2013 suttit och botaniserat bland mina minnen i mitt hjärta. 

 

God Jul och Gott Nytt År!

Nya tankar i morgon!

 

 

 

 

 

Dan före dan före dopparedan

Vipps så skriver vi 22 december och dopparedan rycker allt närmare. Är du nyfiken på vad just dopparedagen är kolla här.
 
Jag känner mig ganska färdig med alla bestyr, endast städning av toan återstår samt handling på Maxi i morgon och jag kommer att hänga på låset när de öppnar kl 08.00. Förhoppningsvis har inte alla i Kalmar kommit på samma idé. Förresten köttbullar ska stekas också och det görs i morgon och någon sort julgodis till ska tillverkas, ännu inte klart vad det blir. 
 
Fyndade en lite sött klänning igår på Indiska, nedsatt från 349:- till 179:- få se om det blir den jag använder på julafton.
 
FELICITY klänning svart
 
 
Idag har jag bakat, vanliga kolhydrastinna vansinigt goda lussekatter. När dessa var svala och klara för att hamna i frysen fick jag för mig att ge bort en påse till en man som ganska nyligen blivt änkling och som bor i andra trapphuset, Fröbergsgatan 4 B. Gissa om han blev glad, jag fick en varm julkram och han visade tydligt att han uppskattade min lilla gest och jag förstod att saknade av en kär maka känns extra tung så här i jul. Tänk så lite det kostar oss att visa en medmänniska lite omtanke. 
 
 
Ni som följer mig på Facebook och Instagram har sett att jag lagat två bra tillbehör till kött och här kommer recept på båda dessa goda rätter. 
 
Stuvad bryssselkål:
 
4 portioner
 
500 g brysselkål ansas och dela varje litet huvud i 4 delar. Lägg i en gryta och häll på 3 dl grädde. Tillsätt 100 g philadelphiaost och 1½ dl riven parmesan eller annan smakrik ost. Låt detta puttra på låg värme tills kålen är mjuk. Servera till varfritt kött, igår hade vi lammfilé. 
 
Idag blev det också filé fast av gris och till detta gjorde jag vitkålsgratäng:
 
Till 4 personer:
 
300 g fint skuren vitkål och 1 gul finhackad lök stekes mjukt i smör. Krydda med salt, peppar och lite chiliflakes. Häll på 2½ dl grädde och 100g philadelphiaost eller annan valfri mjukost, ev med smak. Låt puttra en stund och lägg sedan över i en ungsform och toppa ´med riven ost. Grädda i ca 15 min på 200 grader, jätte gott till alla möjliga kötträtter istället för potatisgratäng. 
 
 
Nu ska jag ta hand om min julost, mer om detta berättar jag om i morgon. 
 
 
Du slutar inte ha roligt för att du åldras, du åldras för att du slutar ha roligt. ~ Okänd
 
Ha en skön söndagkväll och ska jag ha med kära maken som bästa sällskap.