Festen som kom av sig

Jag hade mycket att blogga om idag men inget känns viktigt efter det som hänt  Helsingborg i eftermiddag. Vi som älskar fotboll, som följer det mesta som sker i fotbollsvärlden kännner stor sorg när ett människoliv släcks i samband med den Allsvenska premiären.
En dag som ska kantas av glädje och lycka blir svart, nattsvart. När jag skriver detta vet vi egentligen inte vad som hänt mer än just att en person är död och jag tänker inte spekulera i detta. Har nyss pratat med svärsonen som är hängiven HIF-supporter och jag kan säga att jag är mycket glad över att han är hemma hos Emma och flickorna välbehållen. Han berätttade att han aldrig varit så rädd  hela sitt liv. Det låg hämnd i luften när han och han kompisar såg till att ta sig från Olympia. 
 
Jag har nu en stor önskan och det är att den extremt tråkiga händelsen instället för hämndaktioner blir startskottet på en manfestation mot alla former av våld inom idrotten. 
 
”Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer.” 
Alf Henriksson.
 
Så låt oss nu alla hjälpas åt att göra fotbollen till folkets och familjens idrott, dit vi vallfärdar och har trevligt tillsammans!
 
 
Nya tankar i morgon!

Snipp snapp snut, så var veckan slut

Veckan har svept förbi ett ett rasande tempo och utan att man riktigt hängt med är det fredag igen. Kära makens förkylning däremot klänger sig envist kvar och även jag har fått en släng om än betydligt lindrigare är den som plågat honom. 
 
Träningen har därför fått stå tillbaka lite, inte precis det jag tänkt mig. Men jag utmanar aldrig lilla hjärta med att träna vid förkylningar, det kan kosta mer än det smakar. 
 
Mycket på gång detta veckoslut, i afton är det kick off och spelar presentation på Kalmarsalen av mitt älskade Kalmar FF. Vi är naturligtvis där med våra vapendragare Schertells som vi camperat ihop med på GFA sedan starten. Vi kör lite After Work på Krögers innan och troligen lite After Presentationen på något trevligt ställe. 
I morgon fyller lillan i familjen år. Lillan blir 24 år och är en stolt tvåbarnsmamma med sambo boendes i Skåne.
 
Jag ska kl 09.00 i morgon ska jag representera Kittel & Rydqvist Måleri AB på Friskis i Spin of Hope. Spin of Hope är Sveriges största spinningevent och går ut på att du tillsammans med dina kompisar eller arbetskamrater håller igång en spinningscykel i 12 timmar. Vi är med en ett lag bestående av flera småföretag bl a City Bygg i Kalmar. Jag ska hålla igång en cyckel en timme och med tanke på att jag är lite små snorig får det väl bli i min egen takt, för detta vill jag inte missa att vara med i. 
 
På söndag, äntligen så är den igång igen, Allsvenskan. Som vi längtat hela långa vintern att få hissa flaggan på kollan och sätta oss på cyklarn för att ta oss ut till GFA. 
 
Nu börjar vi borta mot Brommapojkarna så det blir TV tittande på söndag med delar av fotbollsfamiljen hemma hos oss. Vi börja med en bit mat 14,00 för att sedan bänka oss kl 15 i soffan för att tillsammans se våra röda bröder vinna årets första tre poäng. 
Jag hoppas att dessa killar får sitt stora genombrott i år: 
 

JONATHAN RING

 

FILIP SACHPEKIDIS

 
Favorit i repris:
 
"En del människor tror att fotboll är en fråga om liv och död. Jag avskyr den inställningen. Jag kan försäkra er att det är mycket allvarligare än så"
Bill Shankly
 
Det ser ut att bli en solig och varm helg så jag ber att få önska alla en riktigt go vårhelg!
 
Nya tankar när andan faller på!
 

Tack älskade ljud

Så härligt det är att åka till jobbet 06.20 och det är ljust ute. Och inte blev morgonen sämre av det ljuvliga fågelkvitter som likt en symfoni hördes när jag steg ut på gården på Fröbergsgatan 4A alldeles nyss. 
 
Veckan som gått har kantats av stor irritation och detta har gjort att bloggen har fått vila lite. Inga stora livsavgörande frågor men tillräckligt irriterande för att jag för ett tag tappat fokus. Men förhoppningsvis löser sig detta på bästa sätt under veckan. Jag vill inte gå in på detta närmre än så här och som sagt det finns större frågor och problem i världen att lösa. 
 
Kollan har ju fått en uppfräschning i vinter och i söndags blev det en runda på IKEA där lite nytt inhandlades bland annat ska det bli nya gardiner, en ny byrå och lite nya hyllor för böcker. 
Kära maken har börjat vårbruket så smått och jag ser fram emot påsk då vi förhoppningsvis kan ställa i ordning det mesta så vi som vanligt kan bo där i Valborg som för övrigt ger en fyradagars ledighet, gott. 
Bilden är från förra våren, inga pelargonlådor än på några månader. 
 
Vi fick blomsterbud till jobbet igår, två stora fina buketter en till vår fantastiska Håkan och en till övrig personal och gissa om jag blev glad när eleven som förärat oss blommorna skickat ett särskilt tack till mig och en av våra syvare. Alltid  roligt att bekräftelse på att man gör något bra. 

På vågen händer inte ett skit och det suger kan jag säga. Men jag tror jag har en förklaring till detta som jag får ta upp i nästa blogg för nu är vi strax i Torsås.
 
Hoppad i får en härlig tisdag och att ni äter våfflor, nya tankar i morgon!