Dag 5

Idag är känslorna lite blandade. Jag skulle ljuga om jag vidstår att detta är jättelätt. Mådde inte helt hundra idag när jag vaknade så vi får se hur dagen kommer att bli. Fryser och känner mig yr samt lite lätt huvudvärk. Hoppas det är den reaktionen man brukar få dag 3 som kommer något försenat. I vart fall har jag inga tankar på att ge upp utan fullfölja den planering jag gjort för dessa två veckor.

Håller så smått på att skissa på fortsättningen och då framför allt på övergången till att börja äta igen. Det får bli en mix tror jag, lägga till något mål successivt under ca två veckor för att komma tillbaka till frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag igen. Mer om detta när det blir dags.

Tränade igår och det kändes ok men kunde absolut inte ta i som jag brukar göra, den kraften fanns inte. Men det är ju bara att anpassa passet efter det man förmår. Tro dock inte jag ska ge mig på något medelpass, det får bli långpromenad i helgen istället.

Ikväll blir det handling, kära maken ska ju ha mat :).

 
Nya tankar i morgon!

Dag 4

Då har jag klarat 3 dagar med att bara dricka. Det har gått över förväntan och jag är lite förvånad över att jag inte känt mer hunger. Kände mig lite svag igår em men väl hemma och efter intag av en shake kändes det bättre. Köpte lite gott The på Gerdas som piggar upp mellan det övriga drickandet. Det kan tänkas att jag drack lite dåligt med vatten igår, ska se till att få i mig mer vatten idag då jag tänker träna ikväll.

Har fått låna två kokböcker av Elin som jag bläddrade i och det ska verkligen bli trevligt att börja laga massa ny maträtter om si så där 10-11 dagar :).

Idag ska bästa Catrin bjuda på luch, det blir en av hennes påsar från Extravaganza, sparrisaoppa. Jag använder ju Nutrilett och ska på fre-sön använda deras 3 dagars paket där det ingår lite andra produkter än bara shakes. Det innebär är att jag går upp på ca 800 kcal mot de ca 600 som jag nu intar.

Jag kommer inte att dela några resultat med er förrän de 14 dagarna är över. Jag har vägt mig och gjort en noga mättning av midja, byst, rumpa, vad, överarm så det kommer en redovisning på hur dessa mått ändrats.

Strax rullar samåkningsbilen in i Torsås och 8,5 timmes jobb tar vid.

Och hörni, har ni märket en sak, det är ljusare både på morgon och kväll!Ha en bra dag vänner och nya tankar i morgon!

Dag 3

Så går jag då in på dag 3. Gårdagen flöt på utan några som helst problem, nu hoppas jag att även denna dag kommer rulla på i samma anda. Kände dock mig lite matt sista stunden på dansen men tycket på det stora hela att jag kunde ta i precis som jag brukar.

Det är ganska härligt att utmana sig själv med matlagning när man själv inte ska äta och som jag skrev igår, det gäller att inte stoppa smulor i munnen och att inte slicka sig om fingrarna, klarade även av detta igår då jag fixade käk åt kära maken och Emma.

Det visade sig att mig kära vän och numera även arbetskamrat Catrin också bestämt sig för en period med måltidsersättning så nu kan vi stötta och peppa varandra vilket ju är helt perfekt.

Idag är det gemensam lunchpromenad på jobbet, en av våra idrottslärare har dragit igång detta så då hänger vi med där, bra intiativ Benny.

Min plan är ju att röra på mig minst en gång på dag, så ikväll blir det promenad när jag kommer hem.

Ni som inte följer mig på Facebook får här en länk till en sid som heter Kostdokorn och som vänder sig till människor som äter LCHF kost.

http://www.kostdoktorn.se/ 

Det är steg två i min plan att testa LCHF när jag börjar äta igen om 12 dagar.

För övrigt är det ganska lugnt på jobbet och jag håller som bäst på att jobba ifatt med det som legat efter lite och jag börjar känna mig tillfreds med att åter snart ha bra koll igen som den kontrollfreak jag är. Svårt att ändra på även om jag jobbar på att inte vara så nitisk.

En av mina kloka döttrar sa till mig igår att det är viktigt att jag inte är för hård mot mig själv utan ger mig beröm för jag har trots allt tagit tag i mycket när det gäller hälsa i mitt liv och hon har så rätt så rätt, tack för att du påminner mig om detta. 

Hittade en bra sida om detta, 

http://dinpersonligautveckling.se/din-sjalvkansla/ 

 

SjälvförtroendeNya tankar i morgon!