Mitt största fan, Claes älskade make

Kompade ut 1 timme igår och kom därför iväg till träningen redan 15,45, det var så skönt. Inte till närmelsevis så mycket folk som när man kommer kl 17 som jag normalt brukar göra. Tränade på gymmet idag, 20 min löpband, mitt program och 15 min löpband. Benen kändes pigga och t o m de sista situpsen klarade jag 2 x 15 utan att känna mig överkörd som jag gjorde förra veckan.

 

 

 


 

I april förra året köpte jag ett par nya jeans. Dessa kunde jag inte längre få på mig när hösten kom. Provade dessa idag och kunde knäppa dem. De sitter som en smäck över rumpan och låren men midjan hänger liksom lite över linningen, inte så snyggt. Nu är mitt nästa stora mål att dessa byxor ska sitt snyggt även i midjan. Är inte modig nog för bildbevis men så småningom ska ni få före och efterbilder. Dessa före-bilder finns men när det blir dags att ta dessa efter-bilderna vet jag inte ännu.

Kan meddela att min midja minskat 5 cm sedan 1 januari, känns väldigt bra.

 

 


 

Frukost: Blåbär med yoghurt kaffe proviva

Mellanmål: GI-macka med skinka

Lunch: Ost och skinkpaj med sallad

Mellanmål: Kaffe GI-skorpa och frukt

Middag: Baconinlinda fetaostfylld kycklingfilé

 

 


 

Tänk på att det kan göra stor skillnad för en medmänniska om du uppmärksammar henne för handlingar hon gör eller ställningstagande hon tar.

T ex är det väldigt svårt att ge beröm till någon som lägger om sin livsstil. Man får många gånger hör att man är tråkig och ska du aldrig mer tag något till fikat istället för att säga vad stark du är som inte faller för att ta det där onödiga som du egentligen inte vill ta. Respektera varandra mer!

 

På tal om att ge beröm så har jag mitt största fan i min stöttande käre make. Ibland blir det lite kul i hans iver att ge mig positiv feadback. I fredags hade jag kjol på mig och många kvinnor vet säkert om att det finns strumbyxor som håller in fläsket rätt så bra. Hade klämt ner mig i ett sådant par och fick vips en ganska fast och fin midja. När jag fick en kram av maken på em när jag kom hem från jobbet så säger han till mig, "men du vad smal du blivit och du säger att inget händer". Gissa om jag nästa bröt ihop av skratt, Claes fattade inte vad det var som var så roligt förren jag samlat ihop mig och visade hur det hängde ihop. Älskar dig för alltid <3

 

 


 

Den största nackdelen med framgång är att den retar ens vänner så ohyggligt”

. P. G. Wodehouse

 


 

Nya tankar i morgon!

 

Viktrapport från vecka 4 - håll ut och du lyckas

Så dra vecka 5 igång och det känns om att detta kommer att bli en härlig vecka. Träning inplanerad så här:

Mån gym

Tis vila

Ons gym

Tors baspass med puls

Fre vila

Lör vila

Sön baspass med puls

 

 


 

På fredag åker vi ner till Skåne för att vara med på lilla Alice dop och lite på ett hörn fira Görans födelsedag som fyller år idag, grattis hälsar lilla svärmor :). Längtar så efter henne det har hänt massor sedan 1 januari då vi senast sågs.

 

 


 

Måndagens matplan:

 

Frukost: Yoghurt, äpple kanel, kaffe och proviva

Mellanmål: GI-Macka med nötkött

Lunch: Zucchini och köttfärssås

Mellanmål: Turkiskyoghurt nötter

Middag: Sallad med brieost och lufttorkad skinka

 

 


 

Semlor är det ju dags att äta snart och jag tänker unna mig en vid något bra tillfälle och tänker prova på att baka dessa bullar för att tillverka den själv så vet jag exakt vad jag stoppar i mig. Har alltså inte bakat dessa ännu så receptet är för mig oprövat.


Till 16 st behöver du:
50 g jäst
3 dl mjölk
7 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 tsk flytande Hermesetas
1 tsk stötta kardemummakärnor
75 g smör
1 ägg
Till pensling:
1 ägg
Mandelmassa:
100 g sötmandel
1-2 dl Hermesetas lättströ alt råsocker
inkråm av bullar
¾ dl grädde
Till fyllning:
2 dl grädde

Så här gör du
1.
Låt smöret bli rumsvarmt. Värm mjölken till 37°. Lös jästen i lite av mjölken. Häll på resten av mjölken. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa upp ägget i en kopp. Häll i flytande Hermesetas, klicka i smöret och rör ner ägget. Degen ska bli något lösare än vanlig vetedeg, men fortfarande lite kladdig. Arbeta degen i 5 minuter. Jäs till dubbel storlek, ca 30 minuter.
2.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Dela varje rulle i 8 bitar. Ta dinkelmjöl på händerna och rulla runda bullar. Lägg på plåten och jäs i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°. 
3. 
Vispa upp ägget i en kopp. Pensla bullarna med vispat ägg och ställ in plåten på mittersta falsen i ugnen. Sänk värmen till 225°. Grädda bullarna i ca 10 minuter eller tills de är genomgräddade och har vacker färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär av lock på bullarna när de har kallnat helt. Gröp ut lite av inkråmet i varje bulle. 
4.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman mandel, lättströ och inkråm. rör ner grädden lite i taget tills massan fått önskad konsistens. Vispa grädden till fyllningen till fast skum. Fyll bullarna med mandelmassa och klicka eller spritsa grädde ovanpå. Lägg sist på locket. 

Receptet är från Gi viktkoll

 


 

Här kommer då vågens besked idag; -1,5. Jag visste att det skulle komma ett bra besked idag men ändå är det lite ångestladdat att stiga på vågen med två veckors nollreslutat.

Totalt 4,5 kg på fyra veckor inte så illa, jag är i alla fall väldigt nöjd och glad så här långt.

 

 


 

Hitta dessa kloka tankar, inte dumt alls:

Lyckas med din målsättning – 6 steg

1. FASTSTÄLL DITT MÅL I POSITIVA TERMER

Människor har en tendens att sätta upp mål runt sånt de inte vill. ”Jag vill inte vara en rökare, jag vill inte spendera min lön så fort den kommer” osv. Jag tror att det är en viktig mental del att fastställa målet i positiva ordalag. ”Det här vill jag göra, det här vill jag bli”. Ser ni skillnaden?

2. SE TILL ATT MÅLET INITIERAS OCH UNDERHÅLLS AV DIG SJÄLV

Låt inte målet hänga på attityden hos din kompis, kollega eller familj. Om målet är att du och en kollega ska träna 2 gånger i veckan, vad händer då om din kollega ger upp? Risken är stor att du då också lägger av. Eller om din viktnedgång initierats av din partner, och att du innerst inne inte bryr dig och därför fuskar så fort du får tillfälle. Målet måste helt och hållet hänga på dig själv, ensam.

3. FASTSLÅ RAMEN FÖR MÅLET

”Var, när och hur kommer mitt mål uppnås?”. Svaret kan vara självklart för vissa mål men inte alls för andra. Försök vara så specifik som möjligt. Skriv ner det.

4. KONTROLLERA ATT MÅLET ÄR I BALANS MED ANDRA DELAR AV DITT PRIVAT- OCH YRKESLIV

Man vill inte tappa balansen. Att träna 5 dagar i veckan kan vara svårt om du har ett krävande heltidsjobb och är ensamstående med 3 barn… Kontrollera att målet kan rymmas i din livsstil (även om du får räkna med uppoffringar, se nästa punkt). Se det som en win-win-strategi. Ditt liv är ett system och hela systemet måste vinna. Vetskapen om att du är i harmoni med systemet skapar lugn, medan motsatsen skapar kaos. Ta ett kliv tillbaka och titta på alla områden i ditt liv. Är ditt mål värt det?

5. ANGE RESURSER SOM KRÄVS FÖR ATT NÅ MÅLET: VAD ÄR PRISET SOM SKA BETALAS?

Det finns alltid ett pris att betala, för allt. Det finns alltid någon form av uppoffring att göra när du ställer in ett värdigt mål. I detta steg kommer du att definiera allt som du behöver i form av tid, pengar och energi.

6. ANGE VÄRDET I ATT NÅ MÅLET

Varför vill jag nå detta mål? Varför är det viktigt för mig? Är detta mål i harmoni med mina visioner, övertygelser och värderingar? Besvara dessa frågor. Om du inte verkar vara nöjd med svaren så kanske du bör ändra ditt mål. Ställ in ett nytt mål tills du känner att allt stämmer.

När du väl fastställt ett mål enligt denna modell kommer 2 viktiga saker inträffa:

1.                   Du är i total harmoni med din livsstil, övertygelser och värderingar eftersom hela ”Du” håller med och inte ger något motstånd.

2.                  Du är programmerad att lyckas. I själva verket har hela din neurologi och fysiologi instruerats att göra det som krävs för att nå det önskade målet. Du är helt fokuserad.

Som sagt, de 3 nycklarna till framgång har alltid varit desamma. Klarsynthet, kompetens, fokus. När du sätter upp kristallklara mål och respekterar dessa 6 faktorer har du alla förutsättningar att

av FREDRIK LYRESKOG den 10 JANUARI, 2012 i Karriären

 

 


 

Nya tankar i morgon!

 

 

Sovmorgon som omväxling

Lyckads ta sovmorgon vilket inte brukar ske särskilt ofta, steg upp först kl 08,00 vilket med mina mått mätt är sent på fm :), säkert många som inte håller med utan tycker att även denna tidpunkt är okristligt tidigt, men som alltid är allt relativt.


 

Gårdagen blev lugn och skön precis som jag tänkt mig. Det blev dock ett inslag av matlagningen som inte var planerat men nu har herr och fru Kittel färdiga matlådor för hela kommande veckan och det mina vänner är mycket bra när man ska tänka lite extra på vad som slinker ner i magen på jobbet.

 

Så i vårar lådor finns:

 

Ost och skinkpaj á la GI, recept kommer längre ner i inlägget.

Färsgratäng denna kannonrätt att ha med till jobbet

Köttfärssås , Claes med pasta och min ska jag ha hyvlad zucchini till

Lammsteken med tillbehör från gårdagen

Låda 5 kommer att innehålla rester från söndagens middag

 

Att fixa de tre första rätterna tog ca 1½  timme som är väl investerad tid och gillar man att stå vid spisen som jag gör är det njutning att se rätterna ta form.

 


 

Efter avslutat blogginlägg ska ett GI-bröd in ugnen, har ni inte testat detta gör det, tro ni kommer bli glatt överraskade hur enkelt och gott detta bröd är och inte minst hyfsat nyttigt.

 


 

Söndagens meny:

 

Frukost: Rostad surdegsmacka med rökt nötkött, grönsaker kaffe proviva

Mellanmål: Kaffe med skorpa

Middag: Fläskköttsgryta med gäddig sås och saint agur och bullgur

Mellanmål: Päron nötter och yoghurt

Kvällsmål: Avokado och räkor

 

Ostarnas Rolls Royce, Saint Agur

 


Ost och skinkpaj

1/3 pujolök fräst mjuk i lite olja

½ zucchini strimmlad

100g rökt skinka

Dessa tre ingredienser läggs i en smord form

Vispa ihop 6 ägg, 2 dl grädde och 2 dl riven ost med smak, västerbotten om du har :)

Slå över detta i formen grädda 25-30 min i 200 gader tills pajen stelnat.

Servera med en god sallad.

Paj med skinka, ost och kantareller

 

 


 

I em kör jag ett baspass med puls på Friskis med Elin

Ser med bävan fram mot morgondagens vägning, men nu tror jag att det rört lite på sig, känner helt klart att byxorna sitt något mindre spända i midjan.

Skjut aldrig upp det du kan göra idag!



Nya tankar i morgon!