Och livet har sin gång

Vi har en alldeles egen liten filosof i familj, underbara lilla Ester. Igår konstaterade hon på ett barns enkla vis att "mamma, alla måste vi dö annars får det inte plats med nya människor". Och visst har hon rätt i det. Vi vill ju gärna tro att vi är odödliga men vårt intellekt talar om för oss att så är inte fallet. Det är mycket om Nelson Mandela just nu, hur mår han frisknar han till eller är det snart slut? Jag kan tycka att farbrorn ska få somna ni så han trötta kropp får den eviga vilan. Lite så kändes det också när min faster somnade in strax innan midsommar. Hårt kanske någon tycker men när kroppen är slut hårt ansatt och plågad av cancer kommer nog döden som en vän. Hon var 71 år och det är alldeles för tidigt men ända just för henne en befrielse om du frågar mig. Det knep till riktigt i hjärtat igår då det fanns en dödsannons på en ung make och pappa född 1972, mitt i livet och med så mycket kvar att uträtta och som lämnar sina nära och kära på tok för tidigt. Då kan jag tycka att Nelson Mandela skulle lämnat sin plats på jorden istället till någon ny liten människa som knackar på livets port. Så vänner lev i nuet och ta vara på livet, lev väl. Vår tid på jorden är kort och alldeles för dyrbar för att slösa bort på ilska, avundsjuka, hat, bråk och ovänskap.

”En dag i taget – det räcker. Titta inte tillbaka och sörj över det som varit för det är borta; bekymra dig inte över framtiden, för den har inte kommit än. Lev i nuet, och gör det så fantastiskt så det blir värt att minnas.”
Ida Scott Taylor

Denna sista söndag i juni 2013 ser ut som vanligt, lite pappersarbete, tvätt och matlagning finns på agendan. I övrigt lugnt och vila inför 4 arbetsdagar innan semestern tar vi på fredag.


Myfredag

Idag är jag ledig och ska ta det lugnt och njuta med nära och kära i olika omgångar.
När teet är urdrucket ska jag åka och handla och därefter kommer Elin och flickorna in till kollan. Det är Agnes 8-årsdag idag. Hon ska ha sitt stora kalas i morgon. Kan inte fatta att det gått 8 år sedan hon kom till oss som en liten groda och nu är hon stora damen.

Vid lunchtid kommer mina brorsbarn hit och ska vara här i em då deras mamma och pappa ska på begravning. Håller vädret i sig blir det bad i sundet. Och naturligtvis firar i Agnes tillsammans med dem och jag lovar att det kommer att bli gottis av olika slag.

Kvällen kommer att tillbringas hos Lina och Andreas, vi ska planera inför vår kommande resa till Dublin om en dryg vecka. Vi ska grilla lite och mysa med lilla Ella,

Slutligen måste jag visa er en underbara gåva som jag fick från en fantastisk tjej som jag har haft förmånen att vara mentor för och som du tagit studenten. Hon sände mig i veckan denna lilla underbara akvarellen som hon målat i St. Petersburg. Förstår ni att jag blev rörd till tårar. Tack bästa Niki och all lycka med dina vidare studier vart än det nu blir.

Det blir lite varannan dags bloggande och det hoppas jag in står ut med.

Ha en underbar fredag och nya tankar en annan dag!

Deckarsommar

Igår drog allsång på Skansen igång, ett hyfsat säkert sommartecken eller hur. Något som också hör sommaren till är deckar och då i synnerhet engelska sådana. Är man lite deckarnörd som jag är det ett eldorado just nu. 

Igår drog Morden i Midsomer igång, kan man inte få nog av om du frågar mig.

Ikväll bjuder TV 4 på Foyles War också en favorit hos mig.

Och slutligen har SVT 1 en ny bekantskap som känndes helt ok när jag såg den för första gånen i lördags, kommisarie Banks.

Nu är jag ganska svag för engelska TV-serier överhuvudtaget och slutar med att tippsa er om en gobit som nu går andra omgången av på söndagarna, Barnmoskorna i East End.

 
Har du inte sett denna lilla pärla så rekommenderar jag er att vid något tillfälla kolla på play eller se de få avsnitt som är kvar för denna omgången.
 
Nu vill man ju inte sitta inne och glo på TV men när vädret blir skruttigt som igår, vad passar då bättre äm lite mordgåtor. 
 
Så ha en skön dag i regnet med kanske en god bok, ett bra korsord eller varför inte lite Brittiska mordfall på play.
 
Ibland måste vi våga hoppa först, och bygga våra vingar på vägen ner. ~ Annie Dillard
 
Nya tankar i morgon!