Dags för återhämtning

Så har vi precis njutit av lördagsfrukost på vår lilla veranda, kesoplättar med grädde och färska björnbär som kära maken plockade tills medan jag stekte pannkakorna, kan det bli mer livskvalitet än så. Lägger en tuff vecka bakom mig som trotts allt fungerat mycket bra, salspusslet har fungerat, i stort sätt alla kallade elever har dykt upp och inga har kommit på fel dag. Med tanke på att detta är Korrs hittills största antagning, nästa 200 elever är jag mer än nöjd att jag fått ihop allt praktiskt så bra, inte minst då jag varit själv med det mesta administrativ arbetet hela veckan mer eller mindre.

Nu ska jag ta det lugnt och ladda batteriet för veckan som kommer då jag hoppas att intaget blir mer eller mindre klart.

Önskar er alla en skön helg och nya tankar i morgon!

Träning

Nu har jag jobbat 30 timmar på tre dagar. Och förmodligen blir det nog några extra timmar även i morgon. Känner mig lite trött i huvudet annars är det rätt ok. Igår kom jag hem kl 19 så det gick inte att hinna med tänkt pass på Friskis. Men ikväll var jag hemma 18 och det var bara att byta om och sticka iväg på ett baspass med puls 18,30. Så skönt det var att få ta i lite och rensa skallen från allt vad jobb heter och sedan komma hem till kära maken som fixat en god Cesarsallad till oss. Han tar hand om mig och ser till att jag får mat och vila de få timmar jag är hemma på dygnet just nu. Hans omsorg och kärlek gör att denna tuffa period går att ta sig igenom med psyket i behåll. Mina goa arbetskamrater Catrin och Pernilla såg till att jag fick lunch idag och 30 minuters vila utan jobbprat, ni vet inte hur mycket det betydde för mig, tack.

Nu kör vi igenom torsdagens upprop och jag hoppas att jag också kan pussla klart nästa veckas upprop. Om allt blir som jag hoppas jobbar jag halvdag på fredag hemma för att komma ifatt någorlunda med allt som jag ligger efter med.

Det är inte utan att jag ser fram emot en veckas semester, 4 veckor dit.

Fick frågan om min äppelpaj som vi mumsade på igår. Busenkelt, till två personer tar man två äpple som skalas och tärnas smått. Lägg i en ungsform pudra över rikligt med kanel. Smält ca 30 gram smör och blanda ner 1 1/2 dl mandelmjöl som sedan breds över äpplen. Grädda i ca 20-25 min i 200 grader servera med vispad grädde eller en sked LCHF glass.

Nu ett nytt avsnitt av Maria Wern innan kudden väntar.

Nya tankar i morgon!

Och så tar jag nya tag

Det blev en bra dag igår, fast lång. Min arbetsdag blev 10 timmar. Så när kära maken ringde och frågade om vi skulle titta på FF med några vänner tackade jag raskt ja till detta och fick på så sätt några timmars behövlig vila med lite annat i huvudet än jobb. Har sovit som en stock i natt och det är underbart att vakna utvilad.

FF ja, det var inte någon vidare match vi bjöds på i går men en poäng fick vi med oss. Och trotts allt gnäll på laget ligger de femma i tabellen och det verkar som många inte inser detta utan kastar på skit, mycket märkligt om du frågar mig.

Vi bor kvar på kollan ännu ett tag och tar vara på de underbara augustikvällarna som är som balsam för själen.

Ikväll börjar jag min träningsresa med ett pass på Friskis. 


Nu lite frukost sedan mot Torsås och dagens utmaningar, 30 nya ungdomar ska tas emot idag.

 

 

Bli aldrig så upptagen med att skapa ett liv att du glömmer bort att leva. ~ OkändNya tankar i morgon!