Biggest loser samt min viktrapport efter 13 veckor

Man kan inte låta bli att imponeras av deltagarna i Biggest loser som på egen hand fortsatt att gå ner i vikt efter det att de lämnat slottet. Jag blev väldigt glad att den unga tjejen Linda blev vinnaren av de 100 000:-. Att gå ner så mycket som hon gjort är imponerande och vad detta måste hjälpa henne till både bättre självkänsla och självförtroende.

Det är inte utan att man blir lite glad överatt just Ralph tog hem totalsegern för han har varit min favorit hela tiden.

 

Michael som snöpligt blev tvåa berättar att utan stödet från familjen hade han inte fixat detta och jag kan bara instämma, utan en fin och stöttande familj är man inget.

Mest av allt för mig betyder Claes, utan dig skulle jag inte fixa mycket och jag lånar några rader från en Kent låt för att beskriva hur jag känner för dig, min älskade livskamrat och bäste vän:

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag


 


 

Jag har sedan förra veckan gått ner fin fina -1,1 kg vilket ger totalt -8, 7 kg på 13 veckor.  9,4 % av min kroppsvikt har försvunnit och det ger snitt på ca -0,7 kg per vecka.

Midjan har minskat med 10 cm och jag är mycket nöjd med mig själv så här långt.

Siktar fortfarande på att nå delmål 2 till 21/6, dit är det 12 veckor vilket innebär ett snitt på -0,3 kg per vecka vilket är fullt möjligt.

 

 

 

 

 


Idag kommer Alice hem till oss, som vi längtar.

 

 

 

 

 


"Somliga ger upp sina strävande när de just är på väg mot målet: medan tvärtemot andra når en seger genom att i sista stund sätta in större ansträngningar än någon sin"

Herodotos, grekisk historiker 484 f.kr- 425 f.kr 

Nya tankar i morgon!

 

Ibland skulle dygnet ha fler timmar

Gårdagen försvann i ett rasande tempo och jag tillbringade dagen med att besvar mejl var och varanna minut. Räknade att jag svarade i snitt på 10 mejl per timme. Några enkla en del lite mer omfattande. Allt jag för övrigt planerat ligger snällt kvar på mitt skrivbord för att tas om hans om idag.


Väl hemma blev det ett bas pass på Friskis mellan 18-19, hem igen dusha och fixa till sig lite innan delar av fotbollsfamljen kom för att se matchen med stort M, Milan-Barca som slutade 0-0, i mitt tycke ett riktigt sömnpiller.

Idag fyller älskad lilla Emma 22 år och vi ser fram emot besök från Svalöv över helgen som kommer.


“Stress är inte något som händer oss. Det är vårt gensvar PÅ något som händer. Och GENSVAR är något vi kan välja.”
- Maureen KilloranNya tankar imorgon!

De är så gott att må gott igen

Raderna i rubriken kommer från Peter Lemarcs låt med samma titel. Jag kan bara instämma, jag mår så bra och jag fick en sån kick av att titta på gamla foton där jag ser hur mycket mindre jag blivit, Vi är friska och krya i familjen, solen skiner och våren är här. På söndag ses hela familjen för att fira Emma 22 år och pappa som blir 72 år, så härligt så härlig. Och på lördag börjar allsvenskan vad med kan man önska av livet just nu :).

 


 

Idag kom nya numret av GI-Hälsa med massor av trevlig läsning och med många nya recept att prova.På tal om recept så tror jag inte ni fått receptet på GI-pizzan som vi gör litet då och då.
2 ägg
4 msk olivolja
1 del grädde eller vatten
3 msk fiberhusk
lite salt
Visp ihop till en smet och låt det stå och svälla 1-2 minuter. Bred ut tunt på en plåt och grädda i 10-12 min i 200 grader.
Ta ut och bred på tacosås och strö över riven ost tycke och smak, sätt in i ugnen tills osten smält.
Lägg på fyllning av det du gillar och det som är GI-smart.

Vi har ju bestämt oss för att börja promenera och igår kväll stack vi ut så fort jag kom hem från jobbet. Det blev en runda runt Svinö ca 8 km och det tog oss 76 min.
Jag fick 10100 steg på min räknare så jag har absolut inte rätt steglängd i min stegräknare, detta ska nu mätas och justeras så fort jag hinner.
Totalt hade jag 13500 steg igår och det är jag extremt nöjd med även om det nu inte är helt rätt.

Först offrar en del människor hälsan

för att skapa en förmögenhet

Sedan offrar de förmögenheten

på att återfå hälsan


Nya tankar i morgon!