En favorit film

Oj det blev svårare än jag trodde för det finns ju så många bra filmer man sett under årens lopp men jag gillar väldigt mycket är "Blommor av stål"
En historia om livet, kärleken och sorgen i en småstad i delstaten Louisiana i USA. I mitten av gruppen står Shelby (Julia Roberts) nygift och gravid mot det faktum att hon kan dö i barnsäng på grund av sin diabetes. Vettskrämd och arg över att hon kanske kommer att förlora sin enda dotter vänder M’Lynn (Sally Field) sig till sina vänner för att genom skratt och tårar orka kämpa mot rädslan och glädjas över sitt barnbarn
 
En helt underbar film om hur man kan kämpa sig ut det mest med en kärleksfull familj och underbara vänner. Har ni inte sett den så blir det är ett filmtips på en rulle att hyra i höstrusket och ladda med näsdukar, det är svårt att inte gråta till den här filmen. 
 
 
Hittade en blid som är från 2003 som jag bara måste visa er. Här har jag nog har en vikt som är tresiffrig om jag kommer ihåg rätt. 
 
 
 
 
 
Ha en undebar onsdag och nya tankar i morgon!

En plats jag varit på

Som ni vet vid det här laget älskar kära maken och jag att resa. I år har det blivit tre resor, Thailand, Irland och Spanien har besökts. Det finns många ställen jag gillar men det finns ett ställe som jag förälskat mig i och det är Edinburgh. Har bara besökt Skottland en enda gång och vet egentligen inte varför jag föll så pladask för just denna stad men det blev kärlek vid fösta och sam sagt enda besöket så här långt. Staden är oerhört charmig och människorna väldigt vänliga och oj vad historiens vingslag sveper över en vart än man går. Det mytomspunna slottet, magnifikt beläget högt uppe på ett berg gav mig gåshud och här kan man snacka om att man önskar att väggar kunde tala. 
 

Eller det charmiga torget Grassmarket med sina gamla pubar och fantastiska folkliv. 


Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst men det får räcka här och nu med en uppmaning, gör en resa hit, du kommer inte att ångra dig kan jag lova. 
 
Du kan ge utan att älska, men du kan aldrig älska utan att ge. ~ Okänd
 
Hoppas ni har det bra efter en stormig natt, nya tankar i morgon!

En vana jag önskar jag inte hade

Vad är en vana och vad är en personlighet? Om jag har någon vana jag vill bli av med vet jag inte, det borde nog någon annan svara på, kära maken till exempel. 

 

Jag var inne på det häromdagen, min envishet. Den kan nog vara lite enerveranden ibland för min omgivning samtidigt som det är min styrka i många lägen. Komplext så det räcker och blir över kan man tycka men jag tror i det långa loppet är det en bra vana eller personlighet, välj själva.

 

Hur ofta tänker på vilka vanor/ovanor du har, eller som sagt ligger det i din personlighet? Visst är det lite spännande och det som kittlar mest är, hur ärlig är jag mot mig själv. Tror vi skulle må bra av att lite då och då funderar hur vi behandlar oss själva och hur vi behandlar andra.

 

Hörde en spännande grej på radion i veckan, vi ljuger 8-10 gånger per dag. Vi säger hej till någon vi möter och lägger till; Vad roligt att träffas, fast det många gånger bara är en artighets fras vi säger utan att mena det. Vi svarar snyggt när någon frågar om ny frisyr passar eller om kläderna sitter bra ect ect, Funder lite på den och var ärlig mot dig själv hur ofta du bara är artig eller säger vad du verkligen tycker eller menar. Samma sak gäller allt du gillar på social medier. Vi har ju en tendens att lägga ut allt bra och vackert där, det gör i alla falla jag, och visst förväntar jag mig att ni ska gilla det jag lägger ut. Hur tänker du där?

 

Har gjort undan alla morgon bestyr och väntar nu på att Elin, Agnes och Ester kommer och hämtar mig, vi ska handla på Maxi sedan följer de med mig hem för umgås lite. Alla är nog lite otåliga nu och vill att bebisen ska komma.

 

Ikväll blir det ett danspass och det var ett tag sedan och jag hoppas också komma iväg även på onsdag för ett bas pass.

 

Här kommer bild på det nya porslinet som inköptes i helg på den härliga butiken Chili på Väla i Helsingborg. 97:- per set är verkligen överkommligt, 1164:- för 36 delar. 

 

Uppmärksamhet är en alkemi som förvandlar tristess till skönhet och oro till lätthet. ~ Steve Taylor

Ha en skön måndag nya tankar i morgon!

 

Ja just det ärlighet var det ju. Lovade viktrapport idag, + 0,5 kg så min känsla igår stämde.