Så kan det gå om inte haspen är på

Då gryr en ny dag och förhoppningsvis med samma goa väder även idag. 

Gårdagen startades med en 60 min rask promenad och ni som ev varit här vet att det är ganska så backigt så det suger gott bitvis. Väl hemma och väldigt hungriga skulle frukost tillredas, då konstaterar vi att vi inte har några tändstickor, alltså kan inte gasspisen tändas. Strunt samman kaffe kan bryggas så det blir kall frukost för övrigt.

Sedan tillbringade vi förmiddagen i solstolen. Pratade en hel del med ett äldre par från New Castle och konstigt nog handlade samtalet en hel del om fotboll, kan någon förstå detta 😜. 

Vid halv två tiden börjad det kurra lite i magen och lunchmat var inhandlad så jag gick bara till hotellets lilla butik och köpte tändstickor som fattades oss. 

Det var evigheter sedan vi lagade mat på gasspis och hur vi än gjorde hände inget vi letade febrilt efter en gaskran med hittade den inte. Kära maken gick ner till receptionen och bad hjälp, de skulle skicka upp någon. Men den som varit i Spanien vet att det inte går fort, manjana, manjana. När 10 min gått och ingen kommit, kom Claes på att följa gasledningen och ute i hallen uppe i taket vi ytterdörren sitter det en kran och vips fungerar spisen. Vi drar igång med balkongdörren fullt öppet precis som instruktionen säger, glömmer dock sätta på fläkten. Medan jag steker hamburgarna går Kära maken och säger till att vi löst det hela själv. Precis när han kommer tillbaka sätter vi på fläkten då det rycker lite som det gör vid stekning. Samtidigt ringer hotelltelefonen och någon gastar att vi  måste öppna balkongdörren när vi steker, brandlarmet i reception indikerar på brand i vår lägenhet. Vi meddelar att allt är ok och att dörr är öppen och fläkt igång och som tur är blir det ingen utrymning av hotellet vilket hade varit väldigt pinsamt för ett par stekta hamburgare som inte ens var vidbrända utan precis lagom stekta och jättegoda när de tillslut hamnade i våra magar.

Händer inget oförutsett bra nog dagen ganska lik gårdagen skulle jag tro.  

Klockan är 06,45 och jag väntar på att kära maken ska vakna så dagens  motionsrunda som idag blir en tur bort mot Playa de LAS Americas. 

Önskar all en härlig torsdag och ny rapport i morgon!

Kommentera här: