Dagens middagstips
4 portioner
1/2 vitkålshuvud
2 paket bacon
3 äggulor
1 gul lök
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl riven parmesanost lite till servering
nymalen svartpeppar
Strimla vitkålen med kniv, skär tunna remsor.
Koka 5 minuter i lättsaltat vatten.
Klipp baconet i småbitar och finhacka löken och stek i smör eller i kokosfett. Skala vitlöken och riv ner den. Stek några minuter tills allt fått fin färg. Vispa ihop äggen, grädden med salt och den rivna parmesanosten och rör ihop allt! Smaka av med svartpeppar och salt och vid servering dra några varv med pepparkvarnen och strö parmesan över!
Bakade också en kardemummakaka så vi får lite fika på jobbet idag också detta är ett av Åses jättebra recept;
4 ägg
Sötning med sötma motsvarande ca 50 gram socker
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl aman prana kokosnötmjöl
1 msk fiberhusk (jag hade även 2 msk bakprotein i, men gör nog ingen skillnad)
2 tsk bakpulver
2 tsk mortlad, stött kardemumma *
100 gram naturell färskost typ philadelphia
till garnering: hackade hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn eller 160 grader varmluft.
Vispa äggen tillsammans med sötning. Vispa ner färskosten.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Smörj en sockerkaksform och häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Ta ut och låt svalna innan kakan stjälps upp.
Då kör jag sista dagen på jobbet för den här veckan skönt med långhelg och besök i skåne.