Solen skiner på oss och allsvenska börjar

Så skriver vi påskdagen den 31 mars 2013 och här kommer näst sista del i min lilla påskbetydelsehistoria.
 

Påskdagen firas i kristen tradition till minne av Jesu uppståndelse, och infaller på söndagen i påskhelgen. Påskdagen infaller den första söndagen efter första Metonska fullmånen efter Vårdagjämningen, men eftersom de västliga kyrkorna och de östliga, det vill sägaortodoxa, kyrkorna tillämpar olika kalendrar infaller påskhögtiden vid olika tillfällen beroende på vilken kyrka som avses. Så infaller exempelvis påskdagen 2012 den 8 april i västkyrkan och den 15 april i östkyrkan.

Traditionellt talar världens kyrkliga ledare till de kristna församlingarna på påskdagen. Den romersk-katolska påvens påskvälsignelse kallas liksom julvälsignelsen Urbi et Orbi.


 

Idag är det dagen D för oss alla fotbollsnördar, allsvenskan startar och laget i mitt hjärta börjar borta mot Syrianska. Önskar av hela mitt röda hjärta att vi börjar bra och får tre poäng med oss hem i premiären. 
Det ska bli så spännande att följa alla unga lovande spelare i truppen och se vem som kommer att blomma ut och ta för sig, det finns mycket potential i truppen. 
Jag tror denna kille kommer få sitt stora genombrott i år:


Emma och Göran beslutade sig att åka hem igår för att få två hela dagar hemma innan en ny fas i deras liv börjar. Alice ska vara på förskolan på heltid från och med tisdag då Göran börjar jobba och Emma sätter sig på skolbänken igen för sista delen av sin utbildning till Folkhälsovetare. Hon ska nu skriva sitt examamensarbete och hon tar sin examen i början av juni. Vi saknar dem redan och får se till att vi ses så snart det går. Vi har ju försökt hålla det till max 4 veckor för att Alice inte ska glömma bort oss och har i stort sätt hållit det med något undantag då det gått 5 -6 veckor. 

Vart tar tiden vägen, på bilden är Alice nyfödd och nu är hon 16 månader. 
 

Även gårdagen fungerade maten bra utan problem trots att jag faktiskt åt 2 godisbitar. Ja jag vet vad jag skrev igår men det räckte faktiskt med två bitar och även det kändes bra, att kunna ta 1-2 bitar och inte trilla dit på att överäta. Som ni ju vet är jag ju inte mycket för det helt extrema så jag får testa mig fram lite hur jag ska hitta rätt. 

Idag blev det lite sovmorgon på två sätt, dels sov jag lite längre än jag brukar och lägg sedan till att klockan ställdes fram i natt så steg vi upp 09.00 och det är verkligen skönt att sova ut ibland. 
 
Nu ska veckan planeras vad det gäller kost och träning. I skrivande stund har jag prickat in 4 träningpass och nu väntar matsedel på att göras. Måste också baka lite bröd och knäckebröd som är slut. 
På tal om bröd kommer ett tips på goda brödbullar som vi testade i fredags, recptet från min favoritblogg 56kilo. Bör ätas färska, blir inte goda att spara.

Pofiberbullar

5-6 stycken bullar

5 ägg
2 dl pofiber
1½-2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g smält smör
En skvätt grädde (2-3 msk)

Vispa äggen fluffiga, smält smöret och blanda ihop med grädden. Blanda de torra ingredienserna och häll först ner smör/gräddblandningen sedan de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 5 minuter.
Klicka ut på bakpappret och forma sedan till bullar med fuktade händer. Jag ”bollar” dem från hand till hand tills de blir släta. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter tills de fått fin färg.

 


 

Tillåt inte hjärnan att säga åt hjärtat vad du bör göra. Hjärnan ger upp för lätt.

Paulo Coelho

Nya tankar i morgon!