Valborg och solen skiner :)

Det känns som att vädergudarna är nådiga mot oss och ger som vårt efterlängtade fina väder denna valborgsmässoafton 2012, jag säger allra ödmjukast, tack!

 

Kollan är bebolig och vi fortsätter så smått flytten även idag och ikväll kommer bästa Pia och Lasse på besök. Claes och jag tänker övernatten och det är alltid lika gott når vi kan börja boendet där ute. Bjuder här på några bilder på hur det ser ut idag. Ska fixa lite blommor idag sedan är jag klar. Nja fönstren ska ju få sitt och har även planer på nya gardiner men det är en senare projekt i vår/sommar.

 Fick till ett bra pass på Friskis igår 60 min bas med puls, 376 kcal brändes vara av 33% togs av fett. 28 min fettförbränning och 32 min konditionshöjning. 160 i maxpuls medelpuls 122. Idag vilar jag, i morgon träffar Elin och jag Jimmy för att lägga upp 4 pass med honom innan Resan till Kreta, nu ska här finslippas på formen.

Agnes och Ester sov till 06,30 och nu kör vi deras låtlista på Spotify och gör oss i ordning för dagens övningar vilka ser ut så här:
10.00 Massage hos Jonas Walfridsson
Därefter handla på Maxi
Ut till kollan med maten
Inköp av blommor
Lunch på Max
Fixa och dona inför kvällen
15.00 Hämtas barnen upp av sina föräldrar
17-tiden kommer våra gäster
Ca 18-tiden titta på någon eld
Grillning och trevlig kväll med goa vännerna.

Valborgsmässoafton, sista april eller vardagligt valborg, finlandssvenska vappen, är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland,Sverige, Tjeckien, Slovenien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på den hedniska högtid som funnits i Tyskland, men har senare kommit att sammankopplas med kulten av den heliga Valborg, mot häxtro och onda andar, som uppstod efter hennes död år779. Valborg blev förklarad som helgon den 1 maj (därav förr kallad Valborgsmässan, Walpurgistag), och genom denna omständighet förbands hennes namn med den germanska hedendomens på nämnda dag hållna vårfester, som av den kristna övertron stämplades såsomhäxförsamlingar. Särskilt trodde man, att på Valborgsmässonatten (mellan den 30 april och den 1 maj) häxorna red på kvastar eller getabockar till de gamla offerplatserna, i synnerhet till Blocksberg (Brocken, den högsta spetsen av Harz, bekant bl.a. genom den fantastiska scenen "Walpurgisnacht" i Goethes Faust), och där gjorde ofog i djävulens sällskap. För att oskadliggöra spökeriet förde man oväsen (med rop, skott och horn) och tände eldar på höjderna. Sådan blev nämligen den kristna tidens förklaring av dessa till sitt ursprung hedniska vårseder.
Skön valborg alla vänner, nya tankar morgon!