Och livet har sin gång

Vi har en alldeles egen liten filosof i familj, underbara lilla Ester. Igår konstaterade hon på ett barns enkla vis att "mamma, alla måste vi dö annars får det inte plats med nya människor". Och visst har hon rätt i det. Vi vill ju gärna tro att vi är odödliga men vårt intellekt talar om för oss att så är inte fallet. Det är mycket om Nelson Mandela just nu, hur mår han frisknar han till eller är det snart slut? Jag kan tycka att farbrorn ska få somna ni så han trötta kropp får den eviga vilan. Lite så kändes det också när min faster somnade in strax innan midsommar. Hårt kanske någon tycker men när kroppen är slut hårt ansatt och plågad av cancer kommer nog döden som en vän. Hon var 71 år och det är alldeles för tidigt men ända just för henne en befrielse om du frågar mig. Det knep till riktigt i hjärtat igår då det fanns en dödsannons på en ung make och pappa född 1972, mitt i livet och med så mycket kvar att uträtta och som lämnar sina nära och kära på tok för tidigt. Då kan jag tycka att Nelson Mandela skulle lämnat sin plats på jorden istället till någon ny liten människa som knackar på livets port. Så vänner lev i nuet och ta vara på livet, lev väl. Vår tid på jorden är kort och alldeles för dyrbar för att slösa bort på ilska, avundsjuka, hat, bråk och ovänskap.

”En dag i taget – det räcker. Titta inte tillbaka och sörj över det som varit för det är borta; bekymra dig inte över framtiden, för den har inte kommit än. Lev i nuet, och gör det så fantastiskt så det blir värt att minnas.”
Ida Scott Taylor

Denna sista söndag i juni 2013 ser ut som vanligt, lite pappersarbete, tvätt och matlagning finns på agendan. I övrigt lugnt och vila inför 4 arbetsdagar innan semestern tar vi på fredag.