Årets första vecka till ända
Då var det slut på ledigheten och dags för att åter styra bilen mot Torsås och jobb. Det blir rivstart med 4 introduktionsdagar med ca 80 nya elever.
Jag har nu klarat kosten i 6 dagar, inget socker och inget gluten och jag känner mig redan bättre från svullen och gasig mage.
Idag blev det 45 min promenad med kära maken i kylan, inte skönt med nu finns inga ursäkter att inte röra på, något varje dag är tanken. Så i morgon blir det ett baspass med puls på Friskis.
Har fått önskemål om recept på min vitkålsgratäng som vi hade till middagen idag. Den är mycket enkel och snabb att göra.
Till 4 portioner behövs:
½ normalt stort vitkålshuvud
1 gul lök
2 dl grädde
100 gram Philadelphiaost
Salt
Grovmalen peppar
Smör till stekning
1 dl riven ost, gärna parmesan
Strimla vitkålen gärna på en mandolin och riv löken på den grova sidan på rivjärnet. Stek kålen och löken i rikligt med smör tills den börjar bli mjuk. Tillsätt philadelphiaosten och grädden samt kryddor. När osten smält ner och allt är väl blandat lägg över i en gratängform och strö över den riva osten. Gratiner i ugnen 20 min i 200 grader. En mycket god och nyttigare gratäng en gjord på potatis. Passar till det mesta.
skriven
Täcken receptet och heja på! Du är bara värd det bästa, kram