Mot den kungliga huvudstaden

Har bra flyt på jobbet nu och det känns som om jag kommer att kunna ta lov över alla helger och det ska bli väldigt skönt, det innebär ledigt mellan 21/12-7/1 hela 17 dagar utan att bilen behöver rulla söder ut till Torsås. Uppropen i janauari är i stort sätt klara, ska bara detaljplanera rumsfördelningen till alla mentorer och lägga in alla i elever i våra system. 
 
I morgon efter lunch flyger chefen och jag till Stockholm för möte med Hermods. Spännande att träffa några nya personer i deras organisation och se om de lyssnar och förstår det vi vill ha förändringar kring för att göra det bättre för våra elever och indirekt även för oss i personalen. Eftersom vi åker upp redan i morgon har vi tid att planera mötet på vägen upp och över en bit mat på något trevligt ställe på kvällen. Hem flyger vi på fredag em och om allt håller och går landar vi 18.00 i Kalmar.
 
Idag skriver vi onsdag och det betyder att vi som nästa alltid äter Cesar Sallad och till detta tar vi ett glas rött, lillördag ni vet :)
 
 
 
Lillördag är en svensk benämning för den vardag som anses vare lite festligare och då man till exempel äter godis/snacks, en finare middag eller går på restaurangdans eller bio. Ordet kommer ifrån piglördag, vilken inföll på onsdagar, det var då pigan enligt traditionen hade ledigt eftersom hon inte fick vara ledig på den riktiga lördagen.
 
 
Om det inte blir för stormigt och oväder kommer Emma och Alice på besök på fredag och stannar över natten i Ljungbyholm för att hälsa på familejns lilla nya medlem, Arvid. 
 
I Ljungbyholm har vi också familjens lillabokmal Ella 1½ år snart. Nu är det inte bara böcker hon läser utan även lokaltidningen.
 
 

Istället för dagens kloka order bjuder jag idag på en liten rolig film med Galenskaparna på teamat julen. 
 

Galenskaparna och After Shave - Familjen Falke firar jul

 
Nya tankar i morgon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: