Sovmorgon som omväxling
Lyckads ta sovmorgon vilket inte brukar ske särskilt ofta, steg upp först kl 08,00 vilket med mina mått mätt är sent på fm :), säkert många som inte håller med utan tycker att även denna tidpunkt är okristligt tidigt, men som alltid är allt relativt.
Gårdagen blev lugn och skön precis som jag tänkt mig. Det blev dock ett inslag av matlagningen som inte var planerat men nu har herr och fru Kittel färdiga matlådor för hela kommande veckan och det mina vänner är mycket bra när man ska tänka lite extra på vad som slinker ner i magen på jobbet.
Så i vårar lådor finns:
Ost och skinkpaj á la GI, recept kommer längre ner i inlägget.
Färsgratäng denna kannonrätt att ha med till jobbet
Köttfärssås , Claes med pasta och min ska jag ha hyvlad zucchini till
Lammsteken med tillbehör från gårdagen
Låda 5 kommer att innehålla rester från söndagens middag
Att fixa de tre första rätterna tog ca 1½ timme som är väl investerad tid och gillar man att stå vid spisen som jag gör är det njutning att se rätterna ta form.
Efter avslutat blogginlägg ska ett GI-bröd in ugnen, har ni inte testat detta gör det, tro ni kommer bli glatt överraskade hur enkelt och gott detta bröd är och inte minst hyfsat nyttigt.
Söndagens meny:
Frukost: Rostad surdegsmacka med rökt nötkött, grönsaker kaffe proviva
Mellanmål: Kaffe med skorpa
Middag: Fläskköttsgryta med gäddig sås och saint agur och bullgur
Mellanmål: Päron nötter och yoghurt
Kvällsmål: Avokado och räkor
Ostarnas Rolls Royce, Saint Agur
Ost och skinkpaj
1/3 pujolök fräst mjuk i lite olja
½ zucchini strimmlad
100g rökt skinka
Dessa tre ingredienser läggs i en smord form
Vispa ihop 6 ägg, 2 dl grädde och 2 dl riven ost med smak, västerbotten om du har :)
Slå över detta i formen grädda 25-30 min i 200 gader tills pajen stelnat.
Servera med en god sallad.
I em kör jag ett baspass med puls på Friskis med Elin